понеделник, 12 ноември 2007 г.

Всичко за PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Здравейте всички които четете моя блог,
в тази статия ще се опитам на кратко да обесня какво представлява PayPal как да се регистрираме, какъв потребител да си изберем, как да направим акаунта си "проверен".

PayPal е нещо като онлайн банка с която можете да купувате, продавате стоки от интернет да изпращате или получавате пари като за целта разбира се дължите определена комисиона, но парите ви са добре защитени и е трудно някой да се домогне до тях, ако спазвате определени инструкции за сигурност, някои от които ще споделя в статията.
Като за начало нека да започнем с регистрирването кликнете на линка долу той ще ви препрати на страницата на пей пал където можете да се регистрирате PayPal Имате три вариянта при избора на акаунт:

  1. Първи вариянт - Персонален акаунт (Personal account) -Този тип акаунт е доста ограничен чрез него може да пазарувате онлайн, може също да получавате и изпарщате пари като заплащате минамални такси при превода, но имате ограничения в броя на операциите който са от порядъка на 5 в година което си е доста малко.
  2. Втори вариянт - (Premier Account) - доста подходящ при купуване и продаване в онлайн аукциони като eBay, ubid за всякакъв вид онлайн търговия, може също така да пазарувате в едни от най-големите онлайн магазини. Тоза акаунт за разлика от първия не е лимитиран и може да се използва колкото ви душа иска :) аз използвам него за търговия в eBay.
  3. Трети вариянт - Бизнес акаунт (Business Account) този тип акаунт е подходящ за хора които доста сериозно се занимават с онлайн бизнес имат добре развити бизнес сайтове на които предлагат даден вид стоки или услуги. Акаунта е препоръчителен и за eBay потребители който предлагат голяма гама от стоки и услуги. Единствено този акаунт позволява (Multi-user access) или достъп до акаунт от няколко потребители от гледна точка на това, че при един развит и доста добре смазан механизам за онлайн продажби ще е трудно сам човек да се справи и контрулира плащания си.

*ако сте избрали тип акаунт който след време не ви удоволетворя може спокойно да го упгрейтнете като за целта влизате отново тук PayPal избирате Sign UP отново ви излиза страницата с трите типажа акаунти. Където избирате опцията в жълто каре upgrate your account.

След избора на акаунт попълнете много внимателно даните си, името за по сигурно вижте как е изписано на личната ви карта на латинеца. Желателно е да сложите актуален телефон. Подбирайте внимателно e-mailа който ще използвате препоръчително е да не казвам задължително никой да няма достъп до него.

Ако сте следвали всички стъпки внимателно вече трябва да имате PayPal акаунт.

При първото ви логване ще забележите, че пише Status: Bulgarian - Unverified това означава, че акаунта ви е "непроверен" в общи линие докъто не стане "проверен" акаунта ви няма да е от голяма полза и ще е с доста ограничени лимити относно получаването и изпращането на пари. Проверката на практика не е кой знае колко сложна натискате на надписа Bulgarian - Unverified излиза ви нов надпис Get Verified натискате на него. Следващата страница иска даните ви от кредитна или дебитна карта (препоръчително е картата да е с логото на VISA) след като попълните даните на вашата карта PayPal ще изтеглят от нея 1,50 евро. Това означава, че в последващата ви разпечатка или извлечение на кредитната карта (може да го получите от банката издател на картата), тази сума от 1,50 евро ще фигурира като PayPal 1234*(EXPUSE), или нещо подобно. Този 4-ри цифрен код, в случая 1234, ви трябва за да потвърдите адреса си. Готово! Вече имате потвърден адрес. Ако не потвърдите адреса си след известно време PayPal ще върнат 1,50 евро което са взели от вас.

След като направите това вече можете свободно да навлезете в дебрите на онлайн бизнеса.



Надявам се съм бил полезен на доста от вас ако има някакви неточности моля да ме извините. Ако ви интересува нещо което не съм споменал в статията моля попитайте ще се радвам да ви отговоря.


3 коментара:

tech_noir каза...

Ползвам и двете.
Moneybrookers определено радват доста повече и с гъвкавостта, и с по-адекватното отношение към валути, различни от щатския долар.

Жалко че много по-малко хора ги ползват (иначе с удоволствие бих забравил за PayPal).

P.Petrov каза...

Да така е.
Но американеца друго освен paypal незнае :)

Bobi каза...

Ще се радвам ида видя статия за някоя друга система, напр. Chronopay.