понеделник, 12 ноември 2007 г.

Moneybookers Какво и как





Ще се опитам да обесня как работи системата на Moneybookers какви са вариянтите за "проверяване" на акаунта ви и разбира се системите за разплащане, а вие сами ще прецените коя е удобна за вас.

Moneybookers е система която позволява да купувате стоки да получвате плащания ако вие продавате такива или просто да изпратите пари на познат без значение от това къде се намира. Системата също е разпространена и в eBay, но се ползва предимно от потребителите на английския вариянт на аукциона. Разпространена е и доста по хазартните сайтове така, че ако сте решили да играете покер или просто да заложите на ролетката то Moneybookers е за вас. За разлика от PayPal тук може да изпратите пари на познат който няма сметка в Moneybookers достатъчно е само да сте сигурни в e-mail адреса на вашия познат, Moneybookers ще го известят, че е получил пари и ще му предложат да си отвори сметка при тях. Moneybookers не е банка от нея не може да вземете кредит или да си направите депозит, Moneybookers е система чрез която получавате и изпращате пари като за целта заплащате определени комисионни. Комисионните може да видите тук. А сега да преминем към регистрирването.....

Като за начало влезте на сайта на Moneybookers натисне Sign Up now и попълнете полетата старайте се да попълните даните си вярно и най вече да внимавате при попълване на името си на латинеца аз бях сбъркал една буква и си навлякох доста главоболия. Както казах и в статията за PayPal използвайте e-mail до който само вие имате достъп. Ако въведете GSM номер системата позволява известяване чрез смс при всяко движение по сметката ви като смс-а струва 25ст. След като приключите с регисртацията и влезете в акаунта вече сте почти готови може да пращате и да получавате пари, но акаунта ви все още няма статус на "проверен" и затова ще имате ограничения относно парите които получавате или изпращате и броя на операциите с Moneybookers. Проверяването на акаунта ви може да стане по следните три начина:
  1. Чрез банкова сметка като за целта може да използвате която и да е банка в България нужен ви е само IBAN на сметката в избраната от вас банка който да въведете в настройките за банкова сметка в сайта на Moneybookers. При получаване на суми от Moneybookers към сметката (IBAN) която въведохте ще получите и код който трябва да въведете на сайта на Moneybookers. *кода се намира в извлечението по сметката ви за целта си го поискайте от банката. Получаването на сума отнема от 2 до 5 работни дни.
  2. Този вариянт само съм чел за него не съм го използвал, но от това което прочетох останах с впечетление, че може да ви "проверят" по адреса който сте въвели при регистрацията си предполагам ще получите писмо и вътре ще се садържа даден код.
  3. При вариянт три проверката се осъществява чрез дебитна или кредитна карта за целта въвеждате даните от картата си в Moneybookers. После те Moneybookers :) теглят определена сума пари от картата ви като сумата не надвишава 2,99 евро вие трябва да въведете на сайта им точната сума която са изтеглили. Точната сума може да разберете като се обърнете към банката издател на картата и искате извлечение по сметката си.

След като вече сте "проверен" потребител може да започвате с покупките или продажбите. На сайта са разположени линкове към някой магазини който предлагат различни артикули, казина, букмейкъри, хостинг услуги дори и предмети може да си купите за игри като WoW (World of Warcraft) и др. Но за целта първо трябва да се зареди акаунта с пари.

Зареждането на акаунта ви с пари става по два начина чрез банков превод или с карта. Ако изберете вариянт за зареждане (Upload funds) чрез банкова сметка трябва да сте наясно, че става малко бавно и отнема от 2-3 дни. За да ускорите процеса си разкрийте сметка в райфаизен банк поради факта че сметката на Moneybookers за България се набира в същата банка. Когато натиснете Bank Transfer бутона ще ви се изведат даните за сметката към която трябва да направите превода в Reference е написан вашия код и е подчертан с червено. Този код трябва да въведете в основани за плащането от банката от която правите превода. При този метод ще платите само таксите който банката ви наложи за превода според мен няма да са повече от 3 лева. При вариянта с кредитната картата нещата са по лесни, но там комисионата е 1.9% от преведената сума, но всичко става за минути.

Когато желаете да получавате пари от друг потребител в Moneybookers просто му дайте e-mail адреса с който сте регистриран.

Ако желаете да теглите пари от Moneybookers процедурите са почти същите само, че в обрана посока. Натискате Withdraw и си избирате дали по банков път или с кредитна карта желаете да си изтеглите парите. Ако изберете банков път заплащате такса от 3,54 лева, времето за получаване е от 2 до 5 дни, но при мен никога не са се бавили повече от 3 дена. При тегленето с карта също се заплаща определена комисиона на база на изтеглената сума.

Това е в общи линии надявам се бях полезен, ако имате въпроси чуствайте се свободни да ме попитате ще отговоря с удоволствие на всеки.


6 коментара:

Unknown каза...

През Paypal също могат да се изпратят пари само чрез емейл адрес - по същия начин уведомяват получателя и той трябва да си открие акаунт, за да си получи парите. Разликата е, че Paypal като цяло работи с по-малко държави.

Unknown каза...

т. е. не винаги е възможно получателят да си направи акаунт.

P.Petrov каза...

И аз незнаех за това.
Благодарности към Таня, че го сподели с нас.

vikiana каза...

Искам да задам въпрос които не мога да си изясня,при превод за извеждане на пари от сметката например на 20 EUR ти взимат 20 EUR+ 1.80EUR за превод и получаваш накрая 20EUR или има и комисионни от страна на банката освен от страна на Moneybookers

Ая каза...

При Moneybookers не е задължително потребителят да има карта, а е достатъчно да има банкова сметка.
Въпросът ми: такса Gateway Usage от 19.95 EUR задължителна ли е за всички бизнес аканти или е по желание само за тези, които искат да получават плащания чрез системата?

Unknown каза...

Of course you are in a serious problem for online payment. You earn from online, but due to

online payment system you can't withdraw your money. We solved your problem for free. Get a

Free Payoneer MasterCard / Debit Card / Online Payment today.

For details visit : http://payoneer-mastercard.blogspot.com/


MasterCard is the solution for that. Follow this website- Get Free MasterCard